Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکاراـ ایرناـ مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفت: رفتار کشورهای اروپایی با ترکیه در خصوص مبارزه با تروریسم و برقراری وضعیت فوق العاده عادلانه نیست.

به گزارش روز شنبه ایرنا، چاووش اوغلو در گفت و گو با تلویزیون ان.تی.وی به موضوع ابراز نگرانی غرب از برگزاری انتخابات ترکیه در وضعیت فوق العاده واکنش نشان داد و اظهار کرد: اگر اتحادیه اروپا صادقانه در موضوعات مورد اختلاف با ترکیه رفتار کند، بی تردید بسیاری از موارد تنش زا میان طرفین برطرف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: کشور پس از کودتای نافرجام 15 جولای 2016 به ناچار برای مبارزه با تروریست ها وارد وضعیت فوق العاده شد که این امر یک گزینه نبود بلکه یک ضرورت بود و در همین ارتباط، درخواست بعضی کشورهای اروپایی از ترکیه برای لغو وضعیت فوق العاده عادلانه نیست.
وی تاکید کرد: کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور مداوم درس دموکراسی به سایر کشورهای جهان می دهند اما این قاره در سالیان اخیر خود گرفتار نژادپرستی و ترور شده است.
اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی اردوغان آن هم در وضعیت فوق العاده باعث انتقاد تند بسیاری از کشورهای غربی شد به طوری که هدر ناوئرت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به تمدید وضعیت فوق العاده برای اجرا در هشتمین دوره و نیز اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام در ترکیه گفت که نگران برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و عادلانه در ترکیه تحت شرایط وضعیت فوق العاده هستیم.
مقامات ترکیه نیز در واکنش به این انتقادات تاکید کردند که مواضع غرب دخالت در امور داخلی ترکیه و غیر قابل قبول است.
چند روز مانده به زمان برگزاری انتخابات، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد که نخستین اقدام وی پس از برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس و ریاست جمهوری در 24 ژوئن(سوم تیرماه)، لغو وضعیت فوق العاده در این کشور خواهد بود.
هفته گذشته نیز بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه گفت که وضعیت فوق العاده در این کشور در زمان مناسب لغو خواهد شد چرا که اراده ای شفاف برای انجام این کار در دولت وجود دارد.
ترکیه بعد از کودتای 15 جولای سال 2016 در هشت دوره متوالی، وضعیت فوق العاده سه ماهه در این کشور اعلام کرده که تا 20 جولای(28 تیرماه) ادامه دارد و با استفاده از اختیارات قانونی متاثر از آن و با صدور بخشنامه های در حکم قانون، به تصفیه همه ارکان حکومتی و دولت از افراد متهم به کودتا پرداخته است.
برابر قانون، حالت فوق العاده در ترکیه زمانی تصویب می شود که شورای امنیت ملی ترکیه آن را پیشنهاد داده و در شورای وزیران در این باره تصمیم لازم اتخاذ شده و با ارائه لایحه از سوی نخست وزیری، در مجلس این کشور تصویب و در صورت لزوم برای دوره های مورد نیاز تمدید می شود.
حالت فوق العاده در ترکیه به دولت اجازه می دهد تا بدون نیاز به مصوبه پارلمان، قوانین جدیدی را که حکم قانون دارد، تصویب و اجرا کند که به اعتقاد فعالان سیاسی، موجب محدود شدن آزادی ها و مخدوش شدن حقوق بشر شده است.
بر اساس تصمیم دولت ترکیه متاثر از قانون وضعیت فوق العاده و با صدور بخشنامه های در حکم قانون، تاکنون 27 هزار و 923 نفر از متهمان کودتا از کار تعلیق و 114 هزار و 936 تن نیز اخراج و 40 هزار نفر نیز بازگشت به کار داده شده اند.
خاورم/1905

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تركيه اروپا چاووش اوغلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۷۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

به گزارش ایلنا، کنعانی افزود: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • انتقاد ملی‌پوش بوکس از«تبعیض فدراسیون» و«رفتار عجیب فونتانا»