Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@05:21:16 GMT

وضعیت ترکیه با پیروزی جو بایدن چگونه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۰۲۸۱

وضعیت ترکیه با پیروزی جو بایدن چگونه خواهد بود؟

خبرگزاری تسنیم: کمتر از 2 ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده و حالا تحلیلگران ترکیه نیز در حال ارزیابی این موضوع هستند که نتایج انتخابات 2020 تا چه اندازه بر روابط آنکارا – واشنگتن تاثیر خواهد گذاشت.

به گواه اغلب کارشناسان سیاسی ترکیه، روابط این کشور با آمریکا در دوران زمامداری دونالد ترامپ به شدت لطمه دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، شواهد نشان می دهد که تیم اردوغان و اتاق فکر حزب عدالت و توسعه، ماندن ترامپ را در کاخ سفید، بر رفتن او ترجیح می دهد.

برخی از دیپلمات های سابق ترکیه بر این باورند که رابطه سیاسی، دیپلماسی و اقتصادی به شکل نهادی و رسمی بین ترکیه و آمریکا ضربه خورده اما در عوض، نوعی از رابطه شخصی سازی شده بین دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان در جریان است و تیم اردوغان، دلخوش و امیدوار به حل مشکلات موجود با استفاده از ظرفیت های این رابطه شخصی است.

این در حالی است که نظرسنجی ها، بایدن را در موقعیت بهتری نشان می دهد.

مصطفی مورگیل از تحلیلگران روزنامه قرار، در تحلیل خود به این موضوع اشاره کرده که در اگر پیش بینی ها و نظرسنجی های فعلی درست از آب در بیایند و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شود، ترکیه با چه نوع تابلوی سیاسی و اقتصادی جدیدی، مواجه خواهد شد.

شواهد نشان می دهند که در انتخابات 3 نوامبر ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن برای رسیدن به پیروزی، شانس بیشتری دارد.

در تحلیل های پیشین، به اندازه کافی به دیدگاه های دونالد ترامپ پرداخته ام و کارنامه سیاسی 4 ساله او هم جلو چشم همه ماست. وقت آن است که به جو بایدن بپردازیم.

دونالد ترامپ، به عنوان رئیس جمهوری با کنش ها و واکنش های آنی و سریع و یک شخصیت غیرقابل پیش بینی، خط سیاسی خود در مورد جهان و کشور ما را به همگان نشان داد و کم و بیش می دانیم که او در قبال رویدادهای جهان و ترکیه، چه رویکردهایی دارد.

اگر فرض را بر این بگذاریم که تمام نظرسنجی های فعلی به شکل حرفه ای و دقیق انجام شده و تغییرات خاصی در مدت زمان باقی مانده به انتخابات روی ندهد، از حالا باید خود را برای تغییرات جدی آماده کنیم. چرا که پیش بینی ها حاکی از پیروزی جو بایدن است و بدون تردید، یکی از محورهایی که شاهد تغییر آن خواهیم بود، روابط واشنگتن – آنکارا است.

لازم است پیش از آن که به تغییرات ناشی از احتمال پیروزی جو بایدن اشاره کنیم، نگاهی اجمالی بیندازیم به کارنامه و حیات سیاسی او در چند دهه اخیر.

جو بایدن، در واقع یک سیاستمدار قدیمی و پرسابقه است. او از سال 1973 تا سال 2009 میلادی، یک دوره طولانی سناتوری را سپری کرده و برای مدتی مدید، عضو و بعدها مسئول کمیته روابط خارجی سنا بوده و یکی از مسئولینی است که مدت ها در هدایت سیاست خارجی کشورش، نقش ایفا کرده و اثرگذار بوده است.

جو بایدن را با گاف های سیاسی او می شناسند. او یک سیاستمدار تابوشکن است و خیلی وقتها حرفهایی از دهان و می پرد که نباید گفته شوند. چرا که برخلاف دیگر سیاستمداران، دوست ندارد از روی متن نوشته سخنرانی کند و ترجیح می دهد به صورت شفاهی و فی البداهه حرف بزند. در نتیجه گاهی جانب احتیاط را از دست می دهد و مرتکب گاف می شود.

زندگی شخصی جو بایدن در چند دهه گذشته، مملو از رویدادهای تلخ و تراژیک است. او دوبار رویداد تلخ مرگ فرزند را تجربه کرده است.

یک بار در سال 1972 فرزند خردسال او در حادثه رانندگی درگذشت و بار دیگر در سال 2015 میلادی، فرزند میانسال او به خاطر سرطان درگذشت و علاوه بر این، همسرش را هم از دست داد.

اما با وجود این رویدادهای غم انگیز و شکننده، او چهار دهه از عمر خود را وقف دنیای سیاست کرده و به عنوان یک سیاستمدار موفق شناخته شده است. با وجود تمام ناملایمات زندگی، بایدن ایستادگی کرده و تا پست معاونت ریاست جمهوری آمریکا، بالا رفت و حالا هم در سودای رسیدن به ریاست جمهوری است.

در بررسی گذشته سیاسی جو بایدن، متوجه این نکته می شویم که او، هم در دوران سناتوری و هم در دورانی که به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا خدمت کرده، همواره حامی و موافق تمام اقداماتی بوده که علیه ترکیه انجام شده اند!

او همچنین یکی از مسئولینی بود که در سال 1975 میلادی، به خاطر موضوع قبرس، ضرورت تحریم تسلیحاتی ترکیه را مطرح کرد.

جو بایدن، طرفدار ادعای تاریخی ارامنه علیه ترکیه بوده و در جریان عراق نیز، طراح و پیشنهاد دهنده ایده تجزیه این کشور و تشکیل یک دولت کُردی بوده است. (البته او بعدها از این ایده بازگشت و از دنبال کردن چنین نظریه ای صرفنظر کرد).

آخرین بار هم در سال 2019 میلادی و در یک مصاحبه جنجالی به رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه تاخته و نکات تندی را بر زبان آورد.

به عبارتی روشن، جو بایدن، همواره برای ترکیه یک معضل بوده است. اما این را نیز نباید از نظر دور داشت که در دوران مسئولیت خود به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا، چهار بار به ترکیه سفر کرد و همواره حامل پیام های گرم و مثبت بود.

پس از کودتای نافرجام سال 2016 میلادی نیز، مهم ترین مقام آمریکایی بود که به ترکیه سفر کرد و از این که برای ابراز حمایت از دولت ترکیه، دیر به آنکارا سفر کرده، عذرخواهی کرده و کودتا را نیز به شدت محکوم کرد.

حالا سوال اینجاست: اگر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شود، ما با کدام بایدن مواجه خواهیم شد؟ جو بایدن ضد ترکیه که از هر فرصتی برای زیر سوال بردن ترکیه استفاده خواهد کرد؟ یا جو بایدن دیگری که بر اساس ظرفیت ها و امکانات مسئولیت جدید خود، با ترکیه مواجه خواهد شد؟

شاید پاسخ روشن، چنین باشد: جو بایدن خیلی خوب می داند که چیزی به نام کشور دشمن و کشور دوست وجود ندارد و آن چه مهم است، موضوعی به نام منافع کشورها است و خواهیم دید که بر چه مبنایی حرکت خواهد کرد.

البته واقعیت این است که در حال حاضر، ترکیه در موقعیت خاصی قرار گرفته و در نتیجه، می توان چنین پیش بینی کرد که نتایج انتخابات 2020 آمریکا، به شکل جدی بر مسائل ترکیه نیز تاثیر بگذارد. چرا که اولاً ترکیه دچار مشکل اقتصادی شده و به زودی باید وام های کلان و سنگینی پرداخت کند و دوم این که برای تامین منابع ارزی، با مشکل جدی روبرو شده است.

اگر همه احتمالات درست از آب دربیایند و بایدن رئیس جمهور آمریکا شود، از روز انتخابات، دو ماه و نیم طول خواهد کشید تا مسئولیت به طور رسمی از دونالد ترامپ به بایدن سپرده شود و حتی اگر قرار باشد، شاهد سناریوهای مثبت بایدن برای ترکیه باشیم، دیدن آثار مثبت سیاسی و اقتصادی آن، زمان برخواهد بود و اقتصاد ترکیه، با ابهام بیشتری مواجه خواهد بود. در چنین شرایطی، خوشبینانه ترین شرایط برای ترکیه، این است که بایدن از فردای روز پیروزی، در اظهارات و مواضع خود، به شکلی عمل کند که موج مثبتی در روابط واشنگتن – آنکارا، به وجود بیاورد.

البته به طور واضح باید گفت، چنین احتمالی دور از ذهن به نظر می رسد. بعید است سیاستمدار کهنه کار و باتجربه ای همچون جو بایدن، در همان آغاز راه، به گونه ای عمل کند که برای خودش تعهدات تازه ای ایجاد کند.

البته باید در مورد انتخابات آمریکا، این نکته مهم را نیز از یاد نبریم که هر دو طرف، خود را مهیای شکایت و پیگیری کرده اند تا هر کدام شکست خورد، دیگری را به تقلب متهم کند. دونالد ترامپ اعلام کرد که رای دادن به وسیله نامه پستی، می تواند راهی برای تقلب و دادن چند باره رای باشد و این احتمال وجود دارد که همچون سال 2000 میلادی، شاهد انتخاباتی در آمریکا باشیم که بخشی از آرای آن، در محاکم قضایی مورد بررسی قرار بگیرد و چنین چیزی می تواند در بازار و نظام اقتصادی جهان، نشانه هایی از بلاتکلیفی به وجود بیاورد و چنین چیزی، خواه ناخواه، بر ترکیه هم تاثیر خواهد گذاشت.

البته اگر برنده انتخابات آمریکا، دونالد ترامپ باشد، باز هم نمی توان گفت که نتیجه به نفع ترکیه است.

از یاد نبرده ایم که در دوران مسئولیت ترامپ، شاه اقدامات منفی فراوانی از طرف او علیه ترکیه بودیم. شوک دلاری در سال 2018، موضوع کشیش برونسون، ارسال نامه توهین آمیز برای رئیس جمهور، تهدید ترکیه در اثنای حمله به شمال سوریه، رفع تحریم تسلیحاتی قبرس جنوبی و مواردی از این دست.

اما در هر حال، ترامپ پس از موضوع سامانه موشکی اس 400 ترکیه را در چهارچوب قانون تحریم دشمنان آمریکا موسوم به (CAATSA) تحریم نکرد.

کم نیستند کارشناسانی که معتقدند یگانه دوست ترکیه در آمریکا، دونالد ترامپ است و جان بولتون هم ادعا کرده که اردوغان تنها کسی است که ترامپ حاضر بود به خاطر گفتگوی تلفنی با او، بازی گلف خود را نیمه کاره رها کند.

همچنان که مرحوم عصمت اینونو (نخست وزیر و رئیس جمهور اسبق ترکیه) گفته است: دوستی با ابرقدرت ها، مانند این است که با یک خرس به بستر بروی. ممکن است زیر خرس له شوی، ممکن است بلعیده یا گاز گرفته شوی! به عبارتی هیچگاه با او به تمامی احساس راحتی نخواهی کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: انتخابات آمریکا ترکیه رئیس جمهور آمریکا ریاست جمهوری دونالد ترامپ پیش بینی جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۵۱

کارآفرین آمریکایی در واکنش به اظهار امیدواری واشنگتن نسبت به پیروزی اوکراین بر روسیه، در پیامی کنایه‌آمیز از کاخ سفید خواست پیروزی را تعریف کند.

«ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی در واکنش به ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه اوکراین می‌تواند در جنگ پیروز شود، از واشنگتن خواست «پیروزی» را تعریف کند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت: «مقامات آمریکایی بر این باورند که اوکراین در نهایت می‌تواند در این جنگ پیروز شود. اوکراین عزم پیروزی در این جنگ را دارد و ما هم برای دستیابی به این هدف از آن حمایت خواهیم کرد.»

در همین رابطه ایلان ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «پیروزی چه شکلی است؟»

این کارآفرین آمریکایی از آغاز جنگ اوکراین نسبت به امیدواری‌های واشنگتن به عملکرد کی‌یف تردید داشته است؛ از جمله به طرح صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که اوکراین در آن خواستار پس‌گرفتن تمامی مناطقی شده که روسیه از آغاز جنگ تحت کنترل خود درآورده است.

اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶ ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۵

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

 این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

ارسال مهمات غربی چاره کار نیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

 «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

 این سیاستمدار اوکراینی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار داشت: ارائه تسلیحات جدید از سوی آمریکا نمی تواند کمبود و فرسودگی شدید نیروی انسانی را در اوکراین جبران کند.

رسانه‌های غربی نیز اذعان دارند که اگرچه کمبود مهمات تا حدودی با کمک های خارجی کاهش یافته، اما فقدان نیروی لازم در ارتش اوکراین همچنان موضوع اصلی است.

براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، از آغاز جنگ در اوکراین نزدیک به ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو در ماه مارس (اسفند) یکی از دشوارترین چالش های پیش روی اوکراین را در جنگ جاری با روسیه، طفره رفتن و فرار مردان جوان برای اعزام به جبهه ها دانست.

اولینیک در بخشی دیگر از مصاحبه خود با اسپوتنیک خاطرنشان کرد: بسیاری از فرماندهان [اوکراینی] از کمبود ۳۰ تا ۴۰ درصدی نیروی انسانی شکایت دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مرد در رده سنی ورود به جنگ فراری هستند و حاضر به حضور در جبهه ها نیستند.

اولینیک ادامه داد: با توجه به پیشروی مداوم روسیه، اوکراین باید به سرعت ۲۰۰ هزار نیرو را بسیج کند که این امر غیرممکن است.

وی به قانونی که به تازگی از سوی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای بسیج نیرو و جبران کاهش سرباز به امضا رسیده است، اشاره کرد و گفت: این امر هم بعید است وضعیت را بهبود بخشد.

این قانونگذار سابق به یک مورد دستگیری گزارش شده اشاره کرد که براساس آن یک جوان ۲۰ ساله به موجب قانون جدید دولت زلنسکی به زور به جبهه جنگ فرستاده شده است.

بخش ثبت نام ارتش اوکراین نیز تائید کرده است که براساس قانون زلنسکی در صورت مقاومت این سرباز جوان برای اعزام به جبهه ها، ممکن است اعدام شود.

اولینیک در پایان گفت: «این یک سقوط است، یک بن بست است. مردم نمی خواهند از منافع آمریکایی ها و تیم زلنسکی محافظت کنند».

فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت بدتر می‌شود ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین امروز ـ شنبه ـ اذعان کرد وضعیت میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی همچنان «رو به خامت است و بدتر هم می‌شود.»

 اوکراین مدتهاست در میدان نبرد با کمبود نیرو و تجهیزات دست‌وپنجه نرم می‌کند و برخی از مقامات و رسانه‌های غربی طی روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که بسته کمکی جدید آمریکا به اوکراین چندان نمی‌تواند جریان جنگ را به نفع این کشورر جنگ‌زده اروپایی تغییر دهد.

خبرگزاری تاس به نقل از «الکساندر سیرسکی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نوشت: «وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود.»

این مقام اوکراینی این اظهارات را خطاب به متحدان غربی طی جلسه‌ گروه تماس دفاع اوکراین عنوان کرد.

او در پیام‌رسان تلگرامش نوشت: «من اعضای این ائتلاف را نسبت به وضعیت وخیم میدان نبرد که در حال بدتر شدن است، آگاه کردم.»

این اولین بار نیست که الکساندر سیرسکی نسبت به اوضاع وخیم اوکراین هشدار می‌دهد. وی پیش از این گفته بود که وضعیت جبهه شرقی «به طرز چشمگیری دشوار و بدتر شده است.»

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

وزیر انرژی اوکراین مدعی شد، روسیه امروز شنبه به تاسیسات انرژی این کشور در سه منطقه حمله کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: جرمن گالوشچنکو (German Galushchenko) وزیر انرژی اوکراین، در پیام رسان تلگرام نوشت: در حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در این سه منطقه، خساراتی به تجهیزات وارد و دست کم یکی از کارگران انرژی زخمی شده است.

گالوشچنکو در این پیام افزود: حملات روسیه منطقه دنیپروپتروفسک (Dnipropetrovsk) در مرکز اوکراین و مناطق لویو (Lviv) و ایوانوفرانکیفسک (Ivano-Frankivsk) در غرب این کشور را هدف قرار داده است.

آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور یک بسته کمک جدید به ارزش ۶ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز، روز جمعه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگ ترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهرهای این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه های مهم رهگیری برای سامانه های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن